Roche Court Glass Cube

Value: £withheld
Client: withheld
Construction: May 2008

A simple and effective solution to quite a complex brief, adding a cubic space to allow the kitchen to expand and create a new dining room to the rear of the main house. The New Art Centre has become renowned for its generous weekend exhibition openings that provide lunch for the three or four hundred guests – many of them travelling from London on chartered buses. It became vital to make the existing kitchen more efficient so a glazed ‘dining cube’ was added within the courtyard.

The cube is particularly elegant as the glass glides past the rendered frame of the building, making it appear as though there is no glass and the inside/outside sensation is maximised. The signature tall timber doors are oak with visible bracing and the floor is rendered. The roof is largely glass. The glass walls appear to rise out of flint filed channels.

Click here to visit The New Art Centre Roche Court website.