West Tytherley House

Value: withheld
Client: withheld
Construction: March 2016

Stephen Marshall Architects Project

HOUSE AT WEST TYTHERLEY, SALISBURY

An extension to a very pretty cottage at West Tytherley near Roche Court, Wiltshire. The owners were aware of the work at the New Art Centre and asked the architect to add two floors with a new bedroom above a large open space for kitchen/dining. The clients, both in the film/TV business, asked for a modern space with maximum views out to the very fine beech wood to the north.

A structural system was developed forming one large cantilever and glass corner that visually brings the garden and woods into the new space. In sharp contrast to the traditional Victorian detailing of the original cottage, the new space is formed from glass, ledged and braced oak, and folded aluminium sheet.